Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås

Av Carina Andersson - 16 januari 2016 08:25

  

Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • 500 g palsternackor
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka persilja

Sås

  • 1 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan

Gör så här :

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Kyckling: Bryn kycklingklubborna med olivolja i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på en ugnsplåt. Sätt in plåten samtidigt som rotfrukterna och stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  • Rotfrukter: Skala och skär svartrötterna i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten för att de inte ska bli bruna. Skala palsternackorna och skär dem och potatisen i klyftor.
  • Blanda svartrötter, palsternackor och potatis med olivolja på en plåt. Salta och peppra. Tillaga i övre delen av ugnen samtidigt som kycklingen, ca 30 minuter.
  • Hacka persiljan och strö den över rotfrukterna.
  • Sås: Skala och hacka lök och äpple. Fräs dessa i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och timjan Koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och såsen.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards