Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015

Hasselnöt och vaniljpannacotta

Av Carina Andersson - 3 augusti 2015 07:15

  

Hasselnöt och vaniljpannacotta


4 portioner


Ingredienser:


Hasselnötpannacotta:

2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl hasselnötkräm
1 nypa salt


Vaniljpannacotta:

2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost



Gör så här:

Börja med hasselnötpannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen och vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig.

Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.

  

Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
Värm upp grädde,socker och aniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. F

Tag upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.

Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.

Servera med bär.


Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards