Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015
Hasselnöt och vaniljpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
Hasselnötpannacotta:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl hasselnötkräm
1 nypa salt
Vaniljpannacotta:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
Gör så här:
Börja med hasselnötpannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen och vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig.
Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.
Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
Värm upp grädde,socker och aniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. F
Tag upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.
Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.
Servera med bär.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|