Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Citron- och vitlöksmarinerad älgrostbiff & potatissallad med sparris

Av Carina Andersson - 5 april 2015 15:45

  

Citron- och vitlöksmarinerad älgstek  & potatissallad med sparris



Ingredienser:

1,5 kg rostbiff av älg
1 st citron
4 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 msk timjan

Skysås:

1 dl stekspad
2 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1 msk viltfond



Potatissallad:

1 kg sparrispotatis

1 bunt grön sparris

3 msk grön pesto

2 msk vitvinsvinäger

2 msk olivolja 



Gör så här:

  • Riv skalet på citronen. Halvera sedan frukten och pressa ur saften. Hacka vitlöken. Häll citronskal, citronsaft, vitlök, svartpeppar, oliv olja och timjan i en plastpåse. Lägg i rostbiffen och låt marinera i kylskåp i ett dygn.
  •  Dag 2 Ta köttet ur påsen. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Vispa ur pannan med lite vatten. Lägg köttet i en ugnsform och häll över vattnet.
  • Stek köttet i nedre delen av ugnen i 150 grader tills det uppnått en innertemperatur på 65 grader.Låt köttet vila i rumstemperatur i ca 15 minuter och skär det sedan i tunna skivor.
  • Sila stekskyn och häll den därefter i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger, kalvfond och rödvin. Låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Potatissalladen.Koka potatisen 15 minuter.Skär bort den nedre,grövsta delen på sparrisen.Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1 minut.
  • Dela potatisen som gärna får vara ljummen,i mindre bitar.
  • Vispa i hop pesto,vinäger och olivolja till en dressing.Salta och peppra.Blanda dressingen med potatisen,vänd försiktigt ner sparrisen och servera den tillsammans med rostbiffen och rödvinsskyn.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards