Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Citron- och vitlöksmarinerad älgrostbiff & potatissallad med sparris

Av Carina Andersson - 5 april 2015 15:45

  

Citron- och vitlöksmarinerad älgstek  & potatissallad med sparris



Ingredienser:

1,5 kg rostbiff av älg
1 st citron
4 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 msk timjan

Skysås:

1 dl stekspad
2 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1 msk viltfond



Potatissallad:

1 kg sparrispotatis

1 bunt grön sparris

3 msk grön pesto

2 msk vitvinsvinäger

2 msk olivolja 



Gör så här:

  • Riv skalet på citronen. Halvera sedan frukten och pressa ur saften. Hacka vitlöken. Häll citronskal, citronsaft, vitlök, svartpeppar, oliv olja och timjan i en plastpåse. Lägg i rostbiffen och låt marinera i kylskåp i ett dygn.
  •  Dag 2 Ta köttet ur påsen. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Vispa ur pannan med lite vatten. Lägg köttet i en ugnsform och häll över vattnet.
  • Stek köttet i nedre delen av ugnen i 150 grader tills det uppnått en innertemperatur på 65 grader.Låt köttet vila i rumstemperatur i ca 15 minuter och skär det sedan i tunna skivor.
  • Sila stekskyn och häll den därefter i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger, kalvfond och rödvin. Låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Potatissalladen.Koka potatisen 15 minuter.Skär bort den nedre,grövsta delen på sparrisen.Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1 minut.
  • Dela potatisen som gärna får vara ljummen,i mindre bitar.
  • Vispa i hop pesto,vinäger och olivolja till en dressing.Salta och peppra.Blanda dressingen med potatisen,vänd försiktigt ner sparrisen och servera den tillsammans med rostbiffen och rödvinsskyn.

Lycka till

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 19 aug 15:15


   Tomat- och ingefärschutney     Ingredienser: 6 tomater eller 36 små 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 msk rörsocker 3 msk pressad limesaft 4 msk färskriven ingefära svartpeppar   Gör så här: Dela och krama ...

Av Carina Andersson - Måndag 13 aug 21:00


   Smörstekt torskfilé med citronbräserad purjolök, äggsås och färskpotatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g färskpotatis 1 ägg 1/2 purjolök smör 1/2 citron   Äggsås: 1 msk smör 1/2 msk vetemjöl 1/2 dl crème fraic...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:15

   Risnudelsallad med räkor, jordnötter och nahm jim-dressing   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning risnudlar   Sojayoghurt: 1 dl grekisk yoghurt 1 tsk japansk soja   Nahm jim-dressing: 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka k...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:00


   Lövbiff med chimichurri, grillad sparris och fetaostyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis olivolj salt svartpeppar   Chimichurri: 1/2 kruka persilja 1/2 kruka koriander 1 schalottenlök 1 vitlöksklyf...

Av Carina Andersson - Måndag 30 juli 23:00


  Buffalokyckling med paprika&chilioströra, selleri och färskpotatissallad   2 portioner   Ingredienser:   2 kycklingklubbor 1 msk paprikapulver 2 tsk socker 1 tsk koriander 1 tsk salt 1 tsk chili flakes 3/4 tsk spiskummin ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se