Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Citron- och vitlöksmarinerad älgrostbiff & potatissallad med sparris

Av Carina Andersson - 5 april 2015 15:45

  

Citron- och vitlöksmarinerad älgstek  & potatissallad med sparris



Ingredienser:

1,5 kg rostbiff av älg
1 st citron
4 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 msk timjan

Skysås:

1 dl stekspad
2 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1 msk viltfond



Potatissallad:

1 kg sparrispotatis

1 bunt grön sparris

3 msk grön pesto

2 msk vitvinsvinäger

2 msk olivolja 



Gör så här:

  • Riv skalet på citronen. Halvera sedan frukten och pressa ur saften. Hacka vitlöken. Häll citronskal, citronsaft, vitlök, svartpeppar, oliv olja och timjan i en plastpåse. Lägg i rostbiffen och låt marinera i kylskåp i ett dygn.
  •  Dag 2 Ta köttet ur påsen. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Vispa ur pannan med lite vatten. Lägg köttet i en ugnsform och häll över vattnet.
  • Stek köttet i nedre delen av ugnen i 150 grader tills det uppnått en innertemperatur på 65 grader.Låt köttet vila i rumstemperatur i ca 15 minuter och skär det sedan i tunna skivor.
  • Sila stekskyn och häll den därefter i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger, kalvfond och rödvin. Låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Potatissalladen.Koka potatisen 15 minuter.Skär bort den nedre,grövsta delen på sparrisen.Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1 minut.
  • Dela potatisen som gärna får vara ljummen,i mindre bitar.
  • Vispa i hop pesto,vinäger och olivolja till en dressing.Salta och peppra.Blanda dressingen med potatisen,vänd försiktigt ner sparrisen och servera den tillsammans med rostbiffen och rödvinsskyn.

Lycka till

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se