Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Citron- och vitlöksmarinerad älgrostbiff & potatissallad med sparris

Av Carina Andersson - 5 april 2015 15:45

  

Citron- och vitlöksmarinerad älgstek  & potatissallad med sparris



Ingredienser:

1,5 kg rostbiff av älg
1 st citron
4 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 msk timjan

Skysås:

1 dl stekspad
2 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1 msk viltfond



Potatissallad:

1 kg sparrispotatis

1 bunt grön sparris

3 msk grön pesto

2 msk vitvinsvinäger

2 msk olivolja 



Gör så här:

  • Riv skalet på citronen. Halvera sedan frukten och pressa ur saften. Hacka vitlöken. Häll citronskal, citronsaft, vitlök, svartpeppar, oliv olja och timjan i en plastpåse. Lägg i rostbiffen och låt marinera i kylskåp i ett dygn.
  •  Dag 2 Ta köttet ur påsen. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Vispa ur pannan med lite vatten. Lägg köttet i en ugnsform och häll över vattnet.
  • Stek köttet i nedre delen av ugnen i 150 grader tills det uppnått en innertemperatur på 65 grader.Låt köttet vila i rumstemperatur i ca 15 minuter och skär det sedan i tunna skivor.
  • Sila stekskyn och häll den därefter i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger, kalvfond och rödvin. Låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Potatissalladen.Koka potatisen 15 minuter.Skär bort den nedre,grövsta delen på sparrisen.Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1 minut.
  • Dela potatisen som gärna får vara ljummen,i mindre bitar.
  • Vispa i hop pesto,vinäger och olivolja till en dressing.Salta och peppra.Blanda dressingen med potatisen,vänd försiktigt ner sparrisen och servera den tillsammans med rostbiffen och rödvinsskyn.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards