Direktlänk till inlägg 9 december 2014

Kumminstekt kycklingklubba med vildris

Av Carina Andersson - 9 december 2014 20:20

  

Kumminstekt kycklingklubba med vildris


4 portioner


Ingredienser:

Kycklingklubba

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 dl vispgrädde

Vildrissallad

  • 4 port vildrismix
  • 1 citron
  • 1/2 ask färsk dill (ā 20 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1/2 förp gröna ärter (ā 250 g)

Sallad

  • 2 hjärt salladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Kycklingklubba: Bryn kycklingklubborna runtom i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och mortlad kummin. Lägg dem i en ugnssäker form och häll i grädden. Sätt formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Vildrissallad: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka dillen. Skala och skiva löken.
  • Fräs löken mjuk i oljan i en stekpanna. Vänd ner ärterna och fräs tills de tinat.
  • Blanda ärterna och löken med riset strax innan servering. Vänd ner dill, citronskal och -saft. Salta och peppra.
  • Sallad: Skär loss salladsbladen. Blanda olivoljan med senap, vinäger och vatten, krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med salladen.
  • Servera kycklingklubborna med sås, rissallad och sallad.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards