Direktlänk till inlägg 20 april 2014

Kyckling med sallad och vårgrön ärtsoppa

Av Carina Andersson - 20 april 2014 20:00

  

Vinkokt kyckling med citron och rosmarin


8 portioner



Ingredienser:

1 kg kycklingbröst

5 dl vatten

3 dl torrt vitt vin

1 msk salt

15 svartpepparkorn

1 kvist färsk rosmarin

2 vitlöksklyftor,skivade


Citronolja:

2 citroner

1 1/2 dl olivolja

2 kvistar rosmarin

flingsalt


Gör så här:

Koka upp vatten,vin,salt,svartpeppar,rosmarin och vitlök.Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen.Sjud under lock cirka 15 minuter.Kyl grytan i vattenbad.

Ta upp och skiva kycklingen.OBS!Spar buljongen till soppan.Lägg kycklingen på ett fat.

Citronolja:Tvätta citronerna väl och strimla det yttersta gula skalet,blanda ner det i olivoljan.Tag loss bladen av rosmarinen och tillsätt det i oljan.Häll oljan över kycklingen.Strö över flingsalt.


  

Sallad med mango och sojabönor


8 portioner


Ingredienser:

2 mango

250 g sojabönor

1 påse blandad sallad, 150 g


Dressing:

1 msk pressad citron

2 msk olivolja

2 krm salt

nymald svartpeppar


Gör så här:

Skala och tärna mangon.Blanda dressingen och häll den över mangon och sojabönorna.Blanda ner salladen strax innan serveringen.


  



 

Vårgrön ärtsoppa


8 portioner



Ingredienser:

Buljongen från kycklingen

500 g gröna ärtr

Salt och nymald peppar


Tillbehör:

2 dl Rysk yoghurt

2 msk riven pepparrot

Knäckesticks


Gör så här:

Sila kycklingbuljongen.Häll ner ärterna i buljongen och mixa till en slät soppa.Smaka av med salt och peppar.

Riv pepparroten och blanda med yoghurten.

Ät soppan kall eller varm,serverad med pepparrotyoghurten och sticks.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards