Direktlänk till inlägg 20 april 2014

Kyckling med sallad och vårgrön ärtsoppa

Av Carina Andersson - 20 april 2014 20:00

  

Vinkokt kyckling med citron och rosmarin


8 portioner



Ingredienser:

1 kg kycklingbröst

5 dl vatten

3 dl torrt vitt vin

1 msk salt

15 svartpepparkorn

1 kvist färsk rosmarin

2 vitlöksklyftor,skivade


Citronolja:

2 citroner

1 1/2 dl olivolja

2 kvistar rosmarin

flingsalt


Gör så här:

Koka upp vatten,vin,salt,svartpeppar,rosmarin och vitlök.Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen.Sjud under lock cirka 15 minuter.Kyl grytan i vattenbad.

Ta upp och skiva kycklingen.OBS!Spar buljongen till soppan.Lägg kycklingen på ett fat.

Citronolja:Tvätta citronerna väl och strimla det yttersta gula skalet,blanda ner det i olivoljan.Tag loss bladen av rosmarinen och tillsätt det i oljan.Häll oljan över kycklingen.Strö över flingsalt.


  

Sallad med mango och sojabönor


8 portioner


Ingredienser:

2 mango

250 g sojabönor

1 påse blandad sallad, 150 g


Dressing:

1 msk pressad citron

2 msk olivolja

2 krm salt

nymald svartpeppar


Gör så här:

Skala och tärna mangon.Blanda dressingen och häll den över mangon och sojabönorna.Blanda ner salladen strax innan serveringen.


  



 

Vårgrön ärtsoppa


8 portioner



Ingredienser:

Buljongen från kycklingen

500 g gröna ärtr

Salt och nymald peppar


Tillbehör:

2 dl Rysk yoghurt

2 msk riven pepparrot

Knäckesticks


Gör så här:

Sila kycklingbuljongen.Häll ner ärterna i buljongen och mixa till en slät soppa.Smaka av med salt och peppar.

Riv pepparroten och blanda med yoghurten.

Ät soppan kall eller varm,serverad med pepparrotyoghurten och sticks.



Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurè: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se