Direktlänk till inlägg 22 februari 2014

Havrebullar

Av Carina Andersson - 22 februari 2014 15:15

  

Havrebullar


6 bullar



Ingredienser:

1 dl havregryn

2 1/2 + 1 dl vatten

1 1/2 tsk salt

1/4 paket jäst, 12 g

ca 6 dl vetemjöl special

1 ägg

2-3 msk havregryn


Gör så här:

  • Koka havregrynen med 2 1/2 dl vatten och salt ett par minuter till en lös gröt.Låt svalna en stund.Rör under tiden jästen i 1 dl kallt vatte
  • Känn att gröten inte är varmare än 37 grader och tillsätt sedan jästblandningen.

  • Tillsätt det mesta av mjölet men spara 1/2 dl till utbakningen.Arbeta degen väl tills den blir smidig,men den kan vara lite kladdig.

  • Ta upp degen på mjölat bord.Forma en limpa och skär den i 6 bitar.Täck en plåt eller bricka som går in i kylen med bakplåtspapper.Lägg bitarna med snittytan ner och platta till lite lätt.Låt jäsa under duk 8-12 timmar i kylskåpet.
  • Dag 2 : Sätt ugnen på 250 grader.Ta fram plåten i rumstemperatur under tiden.Pensla med ägg.Strö över havregryn.

  • Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills bullarna börjar få färg.Ta ut och låt svalna utan duk på galler.
     
     
    Lycka till
    /Carina
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards