Direktlänk till inlägg 16 februari 2014

Karrégryta ”Bombay”

Av Carina Andersson - 16 februari 2014 19:21

 

Karrégryta ”Bombay”


4 portioner




Ingredienser:

  • 4port ris eller annat gryn
  • ca 600 g fläskkarré
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 380 g kikärter
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka körvel
  • salt och peppar
  • 1 citron

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär karrén i bitar.
  • Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor, dela och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  • Fräs karrén i hälften av oljan. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2–3 minuter. Lägg det i en kastrull.
  • Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i resten av oljan. Blanda grönsaksfräset, kikärterna, buljongen, kokosmjölken och tomatpurén med karrén. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
  • Hacka körveln och vänd ned i grytan innan servering. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Servera grytan med ris

Lycka till

/Carina




  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards