Direktlänk till inlägg 12 februari 2014

Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Av Carina Andersson - 12 februari 2014 18:30

  

Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

 

4 portioner


Ingredienser:

  • 4port kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • 1 citron
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Filopaj

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 förp färsk filodeg (ā 250 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g fetaost

Sallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g rucola

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  • Skölj citronen och riv skalet. Blanda det med resten av olivoljan och timjan. Häll det över kycklingen, salta och peppra.
  • Stek kycklingen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Filopaj: Skala lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär rödlök, paprika, zucchini och aubergine i grövre tärningar. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna tills de får färg och har mjuknat. Riv i vitlöken och strö på rosmarin och oregano. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Smörj en ugnssäker pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Vispa upp ett av äggen och pensla mellan varje filoark och lägg ihop dem i pajformen. Fördela grönsakerna i formen. Blanda resten av äggen med mjölk och häll blandningen över grönsakerna och smula över fetaosten.
  • Sätt in formen i den övre delen av ugnen och grädda ca 10 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  • Sallad: Dela tomaterna och blanda med rucolan. Blanda salladen med lite pressad citron, salt och peppar.
  • Servera pajen med kyckling och sallad.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards