Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Av Carina Andersson - 9 februari 2014 18:45

  

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås


4 portioner



Ingredienser:

  • 4 port ris

Ärtfräs

  • 1 rödlök
  • 1 vitlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 förp gröna ärter (ā 250 g)
  • 1 tsk olivolja

Kotletter

  • 1 citron
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk rosmarin
  • 4 skivor fläskkotletter
  • salt och peppar
  • 3 msk senap
  • 2 msk olivolja
  • 380 g pastasås arrabbiata

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ärtfräs: Skala lök och vitlök, hacka dem och persiljan. Spola ärterna i ljummet vatten.
  • Kotletter: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda ströbröd med citronskal och smulad rosmarin på en stor tallrik.
  • Krydda kotletterna med salt och peppar. Pensla dem på båda sidor med senapen. Lägg sedan kotletterna med ena sidan ner i ströbrödet. Pressa försiktigt ner kotletterna så att blandningen fäster jämnt, ös med en sked ströbröd på ovansidan och pressa försiktigt in ströbrödet även på den sidan. Kotletterna har nu fått en jämn och lagom tjock panering.
  • Värm upp olivoljan i en stekpanna på ganska hög värme och bryn kotletterna så att de får en gyllenbrun färg på båda sidor. Passa noga så paneringen inte blir bränd.
  • Sänk värmen och fortsätt steka kotletterna tills de är genomstekta, 5–10 minuter.
  • Ärtfräs: Fräs lök och vitlök i olivoljan och vänd ner ärterna. Låt dem bli varma och krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan i fräset.
  • Värm pastasåsen och servera till kotletterna, ärtfräset och riset.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards