Direktlänk till inlägg 9 januari 2014

Saffransgryta med torsk och kräftor

Av Carina Andersson - 9 januari 2014 19:33

  

Saffransgryta med torsk och kräftor


4 portioner



Ingredienser:

Saffransgryta

  • 375 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomater
  • 360 g kräftstjärtar i lake

Dillsmetana

  • 20 g dill
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Saffransgryta:
  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en stor gryta. Strö på saffranet och rör ner tomatpurén, fräs ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt buljong, vinäger, timjan och cayennepeppar. Låt sjuda ca 10 minuter.
  • Skär brödet i tärningar. Stek dem i olivoljan tills de får fin färg. Salta och peppra.
  • Strimla sockerärterna och dela tomaterna i halvor. Låt kräftorna rinna av. Skär torsken i bitar.
  • Smaka av grytan med salt. Tillsätt fisk, sockerärter och tomater i grytan och låt stå på svag värme ca 5 minuter.
  • Dillsmetana: Hacka dillen. Rör ihop smetana, dill och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Vänd ner kräftorna i grytan. Servera direkt med dillsmetana, potatis och krutonger.

 


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards