Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013
Kolja med dillsås och lättrimmad gurka
4 portioner
Ingredienser:
560 g koljafilé
1 kg potatis
1/2 ask (ā 150 g)
sockerärtor
Sås
1 schalottenlök
2 1/2 dl fi skbuljong
(vatten och
buljongtärning
eller fond)
1 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar
Gurka
1 gurka
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här:
Tina fisken.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.Lägg i sockerärtorna när det återstår 3 minuter av koktiden.
Sås:Skala och finhacka löken,lägg den i en kastrull.Häll på buljong,vin och grädde.Koka tills hälften återstår.
Spara lite av dillen till gurkan och krovhacka resten.
Mixa såsen slät med den grovhackade dillen,salta och peppra.
Gurkan: Skala gurkan och hyvla den tunt med potatisskalaren.Krydda med salt och peppar.Vänd ner den sparade finhackade dillen.
Salta fisken och stek den i het panna med smör,ca 3 minuter på vardera sida.
Servera fisken med gurka sås och potatis.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|