Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

Kolja med dillsås och lättrimmad gurka

Av Carina Andersson - 18 augusti 2013 20:00

  

Kolja med dillsås och lättrimmad gurka


4 portioner



Ingredienser:

 560 g koljafilé

1 kg potatis

1/2 ask (ā 150 g)

sockerärtor

Sås

1 schalottenlök

2 1/2 dl fi skbuljong

(vatten och

buljongtärning

eller fond)

1 1/2 dl vitt vin

2 1/2 dl vispgrädde

1 kruka dill

salt och peppar

Gurka

1 gurka

1/2 tsk salt

1/2 krm vitpeppar

1 msk smör eller margarin



Gör så här:

Tina fisken.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.Lägg i sockerärtorna när det återstår 3 minuter av koktiden.

Sås:Skala och finhacka löken,lägg  den i en kastrull.Häll på buljong,vin och grädde.Koka tills hälften återstår.

Spara lite av dillen till gurkan och krovhacka resten.

Mixa såsen slät med den grovhackade dillen,salta och peppra.

Gurkan: Skala gurkan och hyvla den tunt med potatisskalaren.Krydda med salt och peppar.Vänd ner den sparade finhackade dillen.

Salta fisken och stek den i het panna med smör,ca 3 minuter på vardera sida.

Servera fisken med gurka sås och potatis.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards