Direktlänk till inlägg 13 augusti 2013
Krämig salsiccia med basilika
4 portioner
Ingredienser:
4 portioner pasta,
gärna rigatoni
300 g salsiccia
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1/2 burk (ā 370 g)
kärnfria kalamataoliver
1 msk olivolja
1/2 dl smetana
1 dl vitt vin
1 dl mjölk, gärna 1,5 %
salt och peppar
1/2 kruka basilika
1/2 påse (ā 65 g) rucola
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Dela och skrapa ur korvarna från skinnet.Skär zucchinin i små tärningar.
Skala och skiva vitlöken.Låt oliverna rinna av.
Fräs korven i olivoljan i en stekpanna.Tillsätt zucchinin och vitlöken.
Rör ner smetana,vin och mjölk.Låt koka 2-3 minuter.Smaka av med salt och svartpeppar.
Grovhacka basilikan,blanda den och ruccola med pastan och salsicciafräset.Toppa med oliver.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|