Direktlänk till inlägg 20 mars 2013

Enchilada med tomatsalsa

Av Carina Andersson - 20 mars 2013 19:44

 

Enchilada med tomatsalsa


4 portioner


Ingredienser

  • 1   förpackning (380 g) tortillabröd
  • 1 1/2 dl riven ost

Färssås

  • 1   gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • ca 500 g nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1   förpackning (410 g) kokta svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 500 g krossade tomater
  • 2   vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar

Tomatsalsa

  • 4   tomater
  • 1   rödlök
  • 300 g majskorn
  • 1   lime
  • 1/2 msk olivolja
  • 1   kruka färsk koriander

Så här gör du



  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Färssås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan och krydda med spiskummin och chilipulver.
  • Tillsätt färsen och bryn. Rör ner tomatpurén och bryn ytterligare någon minut.
  • Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och vattnet i färssåsen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Tomatsås: Koka upp tomaterna. Pressa i vitlöken och tillsätt sambaloelek. Låt puttra ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Täck med tomatsås och ost.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått en gyllenbrun gratinerad färg.
  • Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda det med avrunnen majs, pressad lime, olivolja och  finhackade koriander. Krydda med salt och peppar.
  • Servera den gratinerade enchiladan med tomatsalsan.


Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards