Direktlänk till inlägg 20 mars 2013

Enchilada med tomatsalsa

Av Carina Andersson - 20 mars 2013 19:44

 

Enchilada med tomatsalsa


4 portioner


Ingredienser

  • 1   förpackning (380 g) tortillabröd
  • 1 1/2 dl riven ost

Färssås

  • 1   gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • ca 500 g nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1   förpackning (410 g) kokta svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 500 g krossade tomater
  • 2   vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar

Tomatsalsa

  • 4   tomater
  • 1   rödlök
  • 300 g majskorn
  • 1   lime
  • 1/2 msk olivolja
  • 1   kruka färsk koriander

Så här gör du



  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Färssås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan och krydda med spiskummin och chilipulver.
  • Tillsätt färsen och bryn. Rör ner tomatpurén och bryn ytterligare någon minut.
  • Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och vattnet i färssåsen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Tomatsås: Koka upp tomaterna. Pressa i vitlöken och tillsätt sambaloelek. Låt puttra ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Täck med tomatsås och ost.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått en gyllenbrun gratinerad färg.
  • Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda det med avrunnen majs, pressad lime, olivolja och  finhackade koriander. Krydda med salt och peppar.
  • Servera den gratinerade enchiladan med tomatsalsan.


Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards