Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.
Dovrygg tagliata med rostad vitlökssås
4 portioner
Ingredienser:
900 g mandelpotatis
5 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
2 st dovrygg
2 dl majonnäs
65 g rucolasallad
50 g parmesanost, hyvlad
50 g pinjenötter, ros...
Dovhjorts i panna med bacon och färskost
4 portioner
Ingredienser:
500 g dovhjort (innanlår)
8 steklökar
140 g bacon, tärnat
1 paprika, gul eller röd
1 dl vatten
1 msk kalvf...
Teriyaki färs
4 portioner
Ingredienser:
500 g vildsvinsfärs
2 dl teriyakisås
0,5 dl japans soja
1 röd paprika
150 g sockerärtor
3 salladslökar
1 röd chili
olja
salt
peppar
Gör så här:
Skär paprikan och sallad...