Direktlänk till inlägg 17 mars 2013

Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Av Carina Andersson - 17 mars 2013 19:06

 

 
4 portioner
 

Ingredienser

 
Hjortrostbiff 800,0 gram

Smör till stekning 2,0 msk

Salt & peppar

 

Morot 4,0 st små

Palsternacka 4,0 st små

Rotselleri 400,0 gram

 

Matolja 1,0 dl

Senapsfrön (gula) 1,0 tsk

Apelsinjuice (färsk) 2,0 dl

Kalvfond (konc) 1,0 msk

Vatten 1,0 dl

Rödvinsvinäger 1,0 msk

Salt & peppar


Tillagning (1 tim 30 min )

 
  1. Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
  2. Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
  3. Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
  4. Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
  5. Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards