Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.
Mini paj med lax och ricotta
6 st
Ingredienser:
1 förpackning smördeg 250 g
250 g ricotta
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 förpackning salladslök 125 g
1 msk smör
200 g kallrökt lax
salt
citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugn...
HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP
Ingredienser:
700 g hjortrygg
2 tsk rapsolja, kallpressad
200 g svamp, blandad
6 st salladslökar
1 dl hoisinsås
2 ms k balsamicovinäger
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...
Lemon posset med vanilj och hallon
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
¾ tsk vaniljsocker
1 d l strösocker
1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft
1½ msk frystorkade hallon
Topping:
hallon och kaksmulor ...
Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås
Ingredienser:
ca 600 g laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt
M...