2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
salt och svartpeppar
4 portioner pasta (gärna sedani)
Tomatsallad
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
4 tomater
1/2 kruka basilika
salt och svartpeppar
Så här gör du
Skala lök och morot. Hacka löken och riv moroten grovt.
Bryn färs, lök och morot i oljan. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt rosmarin, buljong och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Tomatsallad: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger, socker och olivolja i en salladsskål.
Skär tomaterna i bitar och grovhacka basilikan. Blanda det med löken. Krydda med salt och peppar.
Servera den nykokta pastan med bolognesen och tomatsalladen
Dovrygg tagliata med rostad vitlökssås
4 portioner
Ingredienser:
900 g mandelpotatis
5 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
2 st dovrygg
2 dl majonnäs
65 g rucolasallad
50 g parmesanost, hyvlad
50 g pinjenötter, ros...
Dovhjorts i panna med bacon och färskost
4 portioner
Ingredienser:
500 g dovhjort (innanlår)
8 steklökar
140 g bacon, tärnat
1 paprika, gul eller röd
1 dl vatten
1 msk kalvf...
Teriyaki färs
4 portioner
Ingredienser:
500 g vildsvinsfärs
2 dl teriyakisås
0,5 dl japans soja
1 röd paprika
150 g sockerärtor
3 salladslökar
1 röd chili
olja
salt
peppar
Gör så här:
Skär paprikan och sallad...