Direktlänk till inlägg 24 februari 2013

Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås

Av Carina Andersson - 24 februari 2013 19:23

 

Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås


4portioner

Färslimpor

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk gärna 1,5 %
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1   ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Rostade rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1   rött äpple

Timjansås

  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk gärna 1,5 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1   köttbuljongtärning eller 1 1/2 msk mörk oxfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Färslimpor: Blanda ströbröd och mjölk i en      bunke. Låt svälla 5 minuter.
  3. Blanda i färs och ägg. Arbeta till en smidig smet. Krydda med salt och peppar. Forma till två limpor och      lägg dem i en långpanna.
  4. Rostade rotfrukter: Skala svartrötterna och lägg dem i kallt vatten efter skalning så att de inte blir missfärgade. Skär dem i stavar. Skölj och skär potatisen i klyftor.
  5. Blanda potatis och svartrötter med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg rotfrukterna runt      köttfärslimpan på plåten.
  6. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter. Skala och kärna ur äpplet, skär i bitar och stek med rotfrukterna de sista 10  minuterna.
  7. Timjansås: koka upp vatten, mjölk grädde, fond, soja och finhackad timjan. Låt sjuda ca 5 minuter. Red av med  majsstärkelsen utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera färslimpan med rotsaker och såsen.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards