Direktlänk till inlägg 10 februari 2013
Teriyakibuljong med viltskav
4 portioner
1 morot
250 g champinjoner
1/2 påse (ā 125 g) salladslök
300 g savoykål
1 1/2 dl teriyakisås
5 dl vatten
2 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
2förpackningar (ā 204 g) viltmästarskav
250 g äggnudlar
1. Skala och skiva moroten.Klyfta champinjonerna.Strimla salladslöken och savoykål.
2.Koka upp teriyakisåsen med vatten,sambal oelek och buljongtärningen i en kastrull.
Lägg i morot och viltskav.Låt koka upp och dela viltskaven i mindre bitar med hjälp av en gaffel.Låt skjuda ca 5 minuter.
3.Tillsätt champinjoner och skjud ytterligare ca 5 minuter.Lägg i salladslöken och kålen,ta av kastrullen från värmen.Låt dra någon minut under lock.
4.Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
5.Blanda ner nudlarna i grytan och servera.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|