Direktlänk till inlägg 6 februari 2013
Tortiglioni med aubergine
4 portioner
4 portioner pasta,gärna tortglioni
ca 480 g nötfärs
3 tsk oliv olja
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
1/2 aubergine
1/2 påse (ā 125 g) salladslök
1/2 kruka bladpersilja
Till servering: 1 dl parmesanflarn
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Bryn nötfärsen i 2 tsk av olivoljan i en stekpanna.Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 2 tsk paprikapulver.
3.Pressa vitlöken över färsen och stek ytterligare någon minut.Häll över färsen i en kastrull och rör i tomatpré,buljongtärning och vatten.Låt koka ca 10 minuter.
4. Skär auberginen i tärningar och stek den gyllenbrun i resten av olivoljan i en stekpanna.Strimla salladslöken och hacka persiljan.Blanda allt med köttfärsen.Smaksätt med salt och peppar.
5.Blanda sist ner den nykokta pastan servera med parmesan.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|