Direktlänk till inlägg 28 februari 2019

Kycklingfilé med lagerbladskokta rotfrukter,pistou och dijonsmörsås

Av Carina Andersson - 28 februari 2019 16:30

  

Kycklingfilé med lagerbladskokta rotfrukter,pistou och dijonsmörsås


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 25 g bladpersilja

  • 1 st kålrot

  • 1/2 st purjolök

  • 1 st morot

  • 300 g kycklingfilé

  • 25 g smör

  •  olivolja
  • 1 klyfta vitlök

  • 2 msk dijonsenap

  •  salt
  • 3/4 tsk vitvinsvinäger

  •  svartpeppar
  • 1 krmchili flakes

  • 6 dlvatten

  • 1 1/2 tärning kycklingbuljong

  • 1 1/2 msk vatten

  • 2 st lagerblad



    Gör så här:

    • Värm ugnen till 225 grader.

    • Lägg potatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.

      Rosta i övre delen av ugnen 25-30 min.

    • Pistou: Lägg persilja, pressad vitlök, salt, chili flakes, olivolja och vatten i en mixerbunke.

      Mixa till en röra med stavmixer.

    • Krydda kycklingfilén med salt och nymald svartpeppar. Stek runtom i en stekpanna med smör 2-3 min.

      Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 8-10 min,

      eller tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).

    • Skala och skär kålrot i tärningar (2x2 cm). Skär moroten i slantar. Skär purjolöken i grova bitar. 

      Lägg rotfrukterna i separata skålar.

    • Lagerbladskokta rotfrukter: Koka upp vatten, kycklingbuljong och lagerblad i en stor kastrull.

       Lägg ner kålrot i buljongen och sjud under lock 13-15 min.

      Tillsätt morot och purjolök och sjud tills allt börjar kännas mjukt, ca 5-6 min.

    • Dijonsmörsås: Sila över ca 3 dl av buljongen från de lagerbladskokta rotfrukterna i en ny kastrull.

      Koka upp buljongen och dra sedan kastrullen från värmen. Mixa ner smör, 

      dijonsenap och vitvinsvinäger med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    • Pensla kycklingen med lite av pistoun, skär sedan upp den i skivor.

      Servera med rotfrukter i en djup tallrik,häll över dijonsmörsås och toppa med resten av pistoun.



      Smaklig måltid

      /Carin a

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards