Direktlänk till inlägg 28 februari 2019

Kycklingfilé med lagerbladskokta rotfrukter,pistou och dijonsmörsås

Av Carina Andersson - Torsdag 28 feb 16:30

  

Kycklingfilé med lagerbladskokta rotfrukter,pistou och dijonsmörsås


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 25 g bladpersilja

  • 1 st kålrot

  • 1/2 st purjolök

  • 1 st morot

  • 300 g kycklingfilé

  • 25 g smör

  •  olivolja
  • 1 klyfta vitlök

  • 2 msk dijonsenap

  •  salt
  • 3/4 tsk vitvinsvinäger

  •  svartpeppar
  • 1 krmchili flakes

  • 6 dlvatten

  • 1 1/2 tärning kycklingbuljong

  • 1 1/2 msk vatten

  • 2 st lagerblad



    Gör så här:

    • Värm ugnen till 225 grader.

    • Lägg potatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.

      Rosta i övre delen av ugnen 25-30 min.

    • Pistou: Lägg persilja, pressad vitlök, salt, chili flakes, olivolja och vatten i en mixerbunke.

      Mixa till en röra med stavmixer.

    • Krydda kycklingfilén med salt och nymald svartpeppar. Stek runtom i en stekpanna med smör 2-3 min.

      Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 8-10 min,

      eller tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).

    • Skala och skär kålrot i tärningar (2x2 cm). Skär moroten i slantar. Skär purjolöken i grova bitar. 

      Lägg rotfrukterna i separata skålar.

    • Lagerbladskokta rotfrukter: Koka upp vatten, kycklingbuljong och lagerblad i en stor kastrull.

       Lägg ner kålrot i buljongen och sjud under lock 13-15 min.

      Tillsätt morot och purjolök och sjud tills allt börjar kännas mjukt, ca 5-6 min.

    • Dijonsmörsås: Sila över ca 3 dl av buljongen från de lagerbladskokta rotfrukterna i en ny kastrull.

      Koka upp buljongen och dra sedan kastrullen från värmen. Mixa ner smör, 

      dijonsenap och vitvinsvinäger med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    • Pensla kycklingen med lite av pistoun, skär sedan upp den i skivor.

      Servera med rotfrukter i en djup tallrik,häll över dijonsmörsås och toppa med resten av pistoun.



      Smaklig måltid

      /Carin a

 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 19:20

   Rotfruktsgratäng med svamptäcke   6-8 personer   Ingredienser: 1 gul lök 400 g potatis 300 g morötter 300 g palsternacka 4 msk rapsolja 5 dl matlagningsgrädde 2 tsk torkad timjan salt nymald svartpeppar Svamptäcke 500 ...

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 18:58


   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g vildsvinskarré 1 förp ruccola 1 ask cocktailtomater ...

Av Carina Andersson - Torsdag 7 mars 20:19


  Asiatisk kronhjortfärsfräs i salladsblad med limepicklad rödkål   4 portioner   Ingredienser:   Kronhjortsfärs: 0,5 st purjolök 0,5 st chilipeppar 3 st vitlöksklyftor 1 msk ingefära, färsk och riven 1 st paprika 0,5 st blomk...

Av Carina Andersson - Tisdag 5 mars 07:05


Semlor i långpanna25 stycken   Ingredienser:50 g jäst100 g smör1/2 tsk malen kardemumma5 dl mjölk (3 %)2 ägg1 1/4 dl strösocker1/2 tsk salt12 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något merFyllning: mandelmassavispad gräddeGarnering:FlorsockerGör ...

Av Carina Andersson - Lördag 2 mars 16:15


   Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg   2 portioner   Ingredienser: 1 st ägg 2 st röd chili 1 förp kokosmjölk (250 ml) 1 burk räkor (360g) 1/2 st g...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se