Direktlänk till inlägg 28 februari 2018

Citronköttbullar med patatas bravas,rostad mandel och piementos de padron

Av Carina Andersson - 28 februari 2018 10:30

  

Citronköttbullar med patatas bravas,rostad mandel och piementos de padron


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


Tomatsås:

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprika smoked

1/2 tsk salt

1/2 tsk chili flakes

2 lagerblad

1 burk krossade tomater (210g)

1/2 msk flytande honung

1 tsk vitvinsvinäger


15 g mandelspån


Citronköttbullar:

250 g viltfärs

1/4 dl ströbröd

3/4 dl mjölk

1/2 tsk salt

svartpeppar

finrivet skal från 1 citron

1 ägg

olja


Vitlöksyoghurt:

1 dl grekisk yoghurt

2 vitlöksklyftor

1 krm salt


200 g piementos de padron

salt

olja


1/2 ask ruccola



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i klyftor.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.


Tomatsås: finhacka bananschalottenlök och vitlöksklyftan.Fräs på medelvärme i lite olja i en kastrull.Krydda med paprika smoked,salt och chili flakes.Tillsätt lagerblad,krossade tomater,flytande honung och vitvinsvinäger.

Låt sjuda på låg värme 15-17 minuter.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.Lägg över i en liten skål.


Citronköttbullar: blanda ströbröd,mjölk,salt och svartpeppar i en rymlig bunke.

Blanda ner finrivet citronskal,ägg och färs.Forma färsen till köttbullar.

Stek köttbullarna runtom i lite olja i en stekpanna.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen (under potatisen) 8-10 minuter.


Vitlöksyoghurt: blanda yoghurten och pressad vitlök i en liten skål,krydda med salt.


Halvera den använda citronen.Hetta upp lite olja i en stekpanna.Fräs piementos de padron 2-3 minuter.Krydda med salt.Stek citronhalvorna med snittytan nedåt 1-2 minuter.


Finhacka ruccola.Blanda den rostade potatisen med den kryddiga tomatsåsen.Lägg upp på ett fat och toppa med rostad mandel och ruccola.

Klicka över lite vitlöksyoghurt.Servera med citronköttbullar,piementos de padron och stekt citron.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards