Direktlänk till inlägg 28 februari 2018

Citronköttbullar med patatas bravas,rostad mandel och piementos de padron

Av Carina Andersson - 28 februari 2018 10:30

  

Citronköttbullar med patatas bravas,rostad mandel och piementos de padron


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


Tomatsås:

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprika smoked

1/2 tsk salt

1/2 tsk chili flakes

2 lagerblad

1 burk krossade tomater (210g)

1/2 msk flytande honung

1 tsk vitvinsvinäger


15 g mandelspån


Citronköttbullar:

250 g viltfärs

1/4 dl ströbröd

3/4 dl mjölk

1/2 tsk salt

svartpeppar

finrivet skal från 1 citron

1 ägg

olja


Vitlöksyoghurt:

1 dl grekisk yoghurt

2 vitlöksklyftor

1 krm salt


200 g piementos de padron

salt

olja


1/2 ask ruccola



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i klyftor.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.


Tomatsås: finhacka bananschalottenlök och vitlöksklyftan.Fräs på medelvärme i lite olja i en kastrull.Krydda med paprika smoked,salt och chili flakes.Tillsätt lagerblad,krossade tomater,flytande honung och vitvinsvinäger.

Låt sjuda på låg värme 15-17 minuter.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.Lägg över i en liten skål.


Citronköttbullar: blanda ströbröd,mjölk,salt och svartpeppar i en rymlig bunke.

Blanda ner finrivet citronskal,ägg och färs.Forma färsen till köttbullar.

Stek köttbullarna runtom i lite olja i en stekpanna.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen (under potatisen) 8-10 minuter.


Vitlöksyoghurt: blanda yoghurten och pressad vitlök i en liten skål,krydda med salt.


Halvera den använda citronen.Hetta upp lite olja i en stekpanna.Fräs piementos de padron 2-3 minuter.Krydda med salt.Stek citronhalvorna med snittytan nedåt 1-2 minuter.


Finhacka ruccola.Blanda den rostade potatisen med den kryddiga tomatsåsen.Lägg upp på ett fat och toppa med rostad mandel och ruccola.

Klicka över lite vitlöksyoghurt.Servera med citronköttbullar,piementos de padron och stekt citron.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se