Direktlänk till inlägg 17 februari 2018

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter

Av Carina Andersson - 17 februari 2018 16:00

  

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter


2 portioner


Ingredienser:

liten kalvkronhjortsstek

smör

salt

peppar


Rödbetsfrittata:

500 g rödbetor

1 bakpotatis

2 msk vetemjöl

1 msk torkad rosmarin

1 tsk salt

smör

bakplåtspapper


Balsamicoglacerade valnötter:

30 g valnötter

1 msk socker

3 msk balsamvinäger


Sallad:

1/2 rödlök

1 päron

1 ask mâchesallad



Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör.Krydda med salt och peppar.

Lägg steken i en ugnsform,stick i en termometer mitt i köttet. Vid 62 grader är köttet rosa.Tag ut och låt steken vila i ugnsfolie.


Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och grovriv rödbetor och bakpotatisen.Lägg i en rymlig bunke och blanda med vetemjöl,rosmarin och salt.

Stek hälften av rödbetssmeten i en stekpanna med smör,platta ut smeten ´till en kaka med stekspaden.

Låt steka 4-6 minuter per sida eller tills den fått en krispig yta.Lägg den stekta frittatan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Gör likadant med resten av rödbetssmeten.Tillaga klart rödbetsfrittatan i mitten av ugnen 10-12 minuter.


Balsamicoglacerade valnötter: rosta valnötter i en torr stekpanna 1 minute.Tillsätt socker och balsamvinäger.Koka i hop tills det fått en simmig konsistens.


Sallad: finhacka rödlöken och tärna päron.Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad.


Servera kronhjortssteken med rödbetsfrittata,valnötter och sallad.



Smaklig måltid

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards