Direktlänk till inlägg 17 februari 2018

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00

  

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter


2 portioner


Ingredienser:

liten kalvkronhjortsstek

smör

salt

peppar


Rödbetsfrittata:

500 g rödbetor

1 bakpotatis

2 msk vetemjöl

1 msk torkad rosmarin

1 tsk salt

smör

bakplåtspapper


Balsamicoglacerade valnötter:

30 g valnötter

1 msk socker

3 msk balsamvinäger


Sallad:

1/2 rödlök

1 päron

1 ask mâchesallad



Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör.Krydda med salt och peppar.

Lägg steken i en ugnsform,stick i en termometer mitt i köttet. Vid 62 grader är köttet rosa.Tag ut och låt steken vila i ugnsfolie.


Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och grovriv rödbetor och bakpotatisen.Lägg i en rymlig bunke och blanda med vetemjöl,rosmarin och salt.

Stek hälften av rödbetssmeten i en stekpanna med smör,platta ut smeten ´till en kaka med stekspaden.

Låt steka 4-6 minuter per sida eller tills den fått en krispig yta.Lägg den stekta frittatan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Gör likadant med resten av rödbetssmeten.Tillaga klart rödbetsfrittatan i mitten av ugnen 10-12 minuter.


Balsamicoglacerade valnötter: rosta valnötter i en torr stekpanna 1 minute.Tillsätt socker och balsamvinäger.Koka i hop tills det fått en simmig konsistens.


Sallad: finhacka rödlöken och tärna päron.Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad.


Servera kronhjortssteken med rödbetsfrittata,valnötter och sallad.



Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Av Carina Andersson - Söndag 28 okt 08:15


   Crock Pot - älgstek i vin och örter   6 portioner   Ingredienser:   älgstek 1,2 kg salt svartpeppar 1 röd chili 2 1/2 dl rödvin 2 msk tomatpuré paprikapulver 3 morötter 5 vitlöksklyftor färsk oregano 3 msk viltfon...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se