Direktlänk till inlägg 6 november 2017
Älgfärsbiffar med ärtsås och sockerstekta morötter
4 portioner
Ingredienser
• 900 g fast potatis
Bifffar
• 1 dl vatten
• 1/2 dl ströbröd
• ca 500 g älgfärs
• 1 msk senap
• 1/2 tsk salt
• 2 krm peppar
• 1/2 tsk timjan
• 1 msk smör
Ärtsås
• 1 dl mjölk
• 1 dl vispgrädde
• 1/2 förp, små gröna ärter (ā 250 g)
• 1 vitlöksklyfta
• 1/2 tsk vitvinsvinäger
Morötter
• 200 g snackmorötter
• 1 msk smör
• 2 tsk strösocker
• 1/2 kruka persilja
Gör så här:
Koka potatisen.
Biffar: Blanda vatten och ströbröd låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, senap, salt, peppar och timjan. Blanda väl. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna i smöret i en stekpanna 4-5 minuter på varje sida.
Ärtsås: Häll mjölk, grädde och ärtor i en kastrull låt småputtra ca 5 minuter. Pressa i vitlöken. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare. Smaka av ärtkrämen med vinäger, salt och peppar.
Morötter: Stek morötterna i smöret i en stekpanna, strö på sockret och låt det stekas gyllenbrunt. Hacka persiljan och vänd ner.
Servera biffarna med ärtsås, potatis och morötter.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|