Direktlänk till inlägg 18 september 2016

Rådjursadel med kantareller och rotfruktstärningar

Av Carina Andersson - 18 september 2016 20:00

  

Rådjursadel med kantareller och rotfruktstärningar


4 portioner


Ingredienser:

Rådjursadel

1 l kantareller

Färsk timjan

Salt

Svartpeppar

Smör


Rotfruktstärningar:

5 medelstora potatisar

3 morötter

1/2 kålrot

1 st gul lök

Salt

Peppar

Smör


Sås:

1 dl rödvin

3 dl grädde

2 msk viltfond

1 msk svartvinbärsgele'

1-2 msk soja

1 msk maizena


Gör så här:


Rådjursadel och sås:

Låt köttet ligga framme minst 2 timmar innan tillagning.

Sätt ugnen på 125 grader.

Putsa köttet från eventuella hinnor och senor.

Salta och peppra rådjursadeln.Stek den runt om på medelhög värme i smör.

Lägg rådjursadeln i en ugnsfastform och stick i en köttermometer från kortsidan in mot mitten.Häll över fettet från stekpannan över köttet.Ställ in rådjursadeln i mitten av ugnen.

Köttet är klar då innetemperaturen är 60 grader.

Tag ur termometern och linda in löttet i bakplåtspapper ( ej folie ).Låt köttet vila.

Häll skyn från köttet tillbaka i den stekpannan du stekte sadeln i för att nu göra sås.

Vispa ur stekpannan med vinet,viltfond,grädde,soja och låt det koka ner till hälften.

Smält ner gelé och vispa ner smör tills såsen blir simmig.Tillsätt maizena utblandat i lite vatten om du vill ha en tjockare sås.Smaka av med salt och peppar.



Rotfruktstärningar:

Skala och skär potatis,morötter,kålrot och lök i tärningar.Råstek i smör ca 20 minuter.Smaka av med salt och peppar.


Kantareller:

Fräs kantarellerna i smör till vattnet försvunnit och svampen fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.


Skär köttet i önskad storlek och servera tillsmmans med rotfruktstärningar,sås,kantareller och färsk timjan.



Smaklig måltid.

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards