Direktlänk till inlägg 1 juni 2016

Sojastekt vildsvinskarré med het gurka och ris

Av Carina Andersson - 1 juni 2016 21:00

   Sojastekt vildsvinskarré med het gurka och ris


4 portioner


Ingredienser:

4port ris

Het gurka

  • 1 gurka
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrön

Karré

  • 4 skivor vildsvinskarré
  • 2 tsk olja
  • 4 msk olja
  • 4 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Het gurka: Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skala och riv ingefäran. Skiva gurkan så tunt som möjligt och blanda den med ättika, salt, socker, ingefära, sambal oelek och pressad vitlök.
  • Rosta sesamfröna gyllenbruna i het stekpanna. Strö dem på gurkan.
  • Karré: Bryn köttet i oljan i en stekpanna på båda sidor. Stek några minuter på varje sida. Sänk värmen. Blanda soja, vatten, socker och majsstärkelse och tillsätt i pannan. Låt sjuda någon minut.
  • Skär salladen i bitar och servera med karrén, riset och den heta gurkan.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards