Direktlänk till inlägg 2 april 2016
Räk- & fetaostfylld lax
4 portioner
Ingredienser:
4 laxfiléer ā 175 g
Topping:
100 g fetaost
2 dl skalade räkor
1/2 dl créme fraiche
2 msk hackad dill
Sås:
2 dl créme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven ost
salt
citronpeppar
Cayennepeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett längsgående snitt i varje laxbit.
Topping: Smula fetaosten och hacka räkorna.Blanda med övriga ingredienser till toppingen.Fördela på laxen.
Sås: Blanda samman créme fraiche,yoghurt och riven ost.Häll lite sås i en smord ugnsform.Placera laxbitarna ovanpå och fördela resteramde sås omkring.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Garnera med räkor,dill och rivet citronskal.
Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
Smaklig måltid.
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|