Direktlänk till inlägg 28 mars 2016

Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

Av Carina Andersson - 28 mars 2016 19:00

  

Wallenbergare med timjanrostade svartrötter


4 portioner


Ingredienser:

Rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • 2 morötter
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan

Sås

  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk oxfond eller köttbuljongtärning (1 msk fond motsvarar 1/2 tärning)
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk majsstärkelse

Wallenbergare

  • ca 500 g hjortkalvfärs
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör

Topping

  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rotfrukter: Skala svartrötterna och lägg dem direkt i vatten så att de inte blir missfärgade. Skala och skiva morötterna grovt. Skär potatisen i klyftor.
  • Låt svartrötterna rinna av och skär dem i 5 cm långa bitar. Blanda rotfrukterna med olivolja i en bunke och krydda med timjan, salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och värm igen före servering.
  • Wallenbergare: Blanda färsen med grädde, ägg, salt och peppar.
  • Forma färsen till 8 biffar (för 4 port) och vänd dem i ströbrödet. Bryn biffarna i smöret i en stekpanna och sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.
  • Topping: Ansa och skiva salladslöken och hacka persiljan.
  • Servera wallenbergarna med rotfrukter och sås. Toppa med salladslök och persilja.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards