Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015

Älgkebab med ugnsbakad blomkål och rödbetstzatziki

Av Carina Andersson - 3 augusti 2015 19:44

  

Älgkebab med ugnsbakad blomkål och rödbetstzatziki


4 portioner


Ingredienser:

500 g älgfärs

2 gula lökar

1 dl hackad jalapeno

1 ägg

1 dl vispgrädde

2 tsk potatismjöl

svartpeppar

salt

grillspett i trä


1 helt blomkålshuvud

100 g smör

flingsalt


2 förkokta rödbetor

3 dl turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor

1/2 pressad citron

2 msk flytande honung

salt

svartpeppar



Gör så här:


Älgkebab:Lägg spetten i blöt.

Hacka lök och jalapeno.Blanda färsen med ägg,grädde,lök och jalapeno.Pudra ner potatismjölet under omrörning så att det inte klumpar sig.

Smaka av med salt och peppar.

Dela färsen i åtta lika stora delar och forma dem runt spettet till avlånga kebaber.

Låt vila i lylen ett par timmar.

Tillagas sedan på grillen eller i ugnen 175 grader i 25-30 minuter.


Blomkålen:Tag bort de gröna blasten.Slär ett kryss under rotenätt ugnen på 200 grader.Tvätta rent blomkålshuvudet och torka av med hushållspapper.Skär ett kryss under roten,tre-fyra centimeter upp i kålhuvudet.

Gnid in blomkålen med smör så det täcker, strö över rikligt med flingsalt.Baka i ugn 45 minuter.


Rödbetstzatziki:Skala och strimla rödbetorna fint, gärna på mandolin. Blanda ner yoghurten i rödbetorna och tillsätt pressad vitlök och citron.Tillsätt sedan honung, salt och peppar.




Lycka till

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards