Direktlänk till inlägg 1 maj 2015

Grillad vildsvin med lingon- och blåbärs glaze

Av Carina Andersson - 1 maj 2015 13:15

  

Grillad vildsvin med lingon- och blåbärs glaze


4 personer


Ingredienser:

1 kg vildsvinsstek


Glaze:

2 dl blåbär

2 dl lingon

1 gul lök,skuren i klyftor

4 lagerblad

5 dl vatten

1 msk salt

2 krm svartpeppar

2 msk mald ingefära

3 dl råsocker


Tillbehör:

1 speskål

1 gul lök,hackad

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

salt

peppar

majsena redning

2 äpplen, skuren i halvor


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till glaze i en kastrull.Koka upp under omrörning och låt sedan koka 10 minuter.

Ställ kastrullen åt sidan och låt glazen svalna.

Puttsa steken.Lägg den sedan i glazen då det svalnat.Låt ligga ca 30 minuter innan grillningen.

Använd en kött termometer vid grillningen.

Vänd steken regelbundet och pensla med glaze så fort du vänt steken.

Innetemperaturen på köttet är 58 -rosa, 65 - medium, 70 - välstekt.

Låt köttet vila 15 minuter i folie innan du skär upp det.

  



Skär spetskålen i mindre bitar.Svetta lök och spetskål i en kastrull och slå över mjölk,grädde,salt och peppar.

Koka i hop och red med majsena.


Servera med grillade äpplen och blåbär.



Lycka till

/Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards