Direktlänk till inlägg 29 juni 2014

Vildsvinskarré med hasselbacksrödbetor

Av Carina Andersson - 29 juni 2014 21:00

  

Vildsvinskarré med hasselbacksrödbetor och BBQ-sås


4portioner



Ingredienser:


800 g vildsvinskarré


Marinad:

1/2 dl olja

1 msk soja

1/2 dl chilisås

2 msk timjan

2 msk svartpeppar

2 vitlöksklyftor


Tillbehör:

1 knippe rödbetor 600-700 g

30 g smör

2 msk ströbröd

200 g Sparris

1 paket Bacon


BBQ-sås

1 tomat

1 scharlottenlök

2-3 vitlöksklyftor

1/2 röd spansk chili

2 msk rapsolja

2 msk farinsocker

1/2 dl kinesisk soja

1/2 dl ketchup

1 dl chilisås

salt och nymald svartpeppar


Gör så här:

Vildsvinskarré:Blanda i hop marinaden och lägg karrén i påse och häll över marinaden.Låt ligga i kylen 5-6 timmar.

Tag fram köttet en timme innan det ska grillas.Grilla köttet över het glöd ca 2-3 minuter på vardera sida.


Hasselbacksrödbetor: Skala rödbetorna och skåra ena sidan ca 1 cm djupt och med 1-2 milimeter mellan skårorna.

Lägg rödbetorna med skårorna uppåt i en ugnsform,gärna med grovt havssalt i botten.Smält smöret och pensla över rödbetorna,strö över ströbrödet.Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter.


BBQ-Sås: Skär bort stjälkfästet på tomaten och skär den i tärningar.Skala lök och vitlök,finhacka den.Kärna ur chilin och finhacka den.Fräs alltsammans mjukt i olja i en stekpanna tillsammans med farinsocker.

Tillsätt soja och ketchup.Låt koka upp och sedan skjuda några minuter.Ta av från plattan och tillsätt chilisåsen,mixa såsen slät,mixa såsen slät.Smaka av med salt och nymald svartpeppar.


Sparris och baconrullar: Pensla sparrisen med olja.Förgrilla dem runt om några minuter.Linda  runt baconskivorna om sparrisen och grilla tills baconet fått fin färg.


Lycka till

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards