Direktlänk till inlägg 14 april 2014

Bi Bim Bap med räkor

Av Carina Andersson - 14 april 2014 19:30

  

Bi Bim Bap med räkor


4 portioner



Ingredienser:

  • 580 g handskalade räkor i lake

Salladskål

  • 1/2 salladskål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 tsk olja
  • 1/2 dl kokhett vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • salt

Gurka

  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 msk ättiksprit
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Ris och ägg

  • 4 port ris
  • 4 ägg
  • 1 msk olja

Groddfräs

  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1 tsk olja
  • 100 g böngroddar

Till servering

  • japansk soja

Gör så här:

  • Låt räkorna rinna av.
  • Salladskål: Strimla salladskålen. Skala och finriv vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda kålen med vitlök, chili, ingefära, olja, vatten, socker, vinäger och tomatpuré. Krydda med salt.
    Låt stå minst 15 minuter.
  • Gurka: Skiva gurkan tunt och blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå minst 10 minuter.
  • Ris och ägg: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek äggen i oljan. Vändstek inte, äggulan ska vara lös.
  • Groddfräs: Strimla salladslöken och fräs den i oljan tillsammans med böngroddarna. Vänd ner räkorna och fräs ytterligare en minut.
  • Lägg en hög med kokt ris på en talltik. Toppa med kål, gurka och groddfräset. Lägg ett stekt ägg på toppen. Servera med soja.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards