Direktlänk till inlägg 12 januari 2014

Frikadeller med nudlar

Av Carina Andersson - 12 januari 2014 17:51

  

Frikadeller med nudlar


4 pportioner



Ingredienser:

  • 1röd spansk peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1 kruka koriander
  • 1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 2 msk japansk soja
  • ca 450 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g pak choi

Gör så här:

  • Dela, kärna ur och hacka pepparn. Skala och riv ingefära och vitlök. Ansa och strimla salladslöken tunt. Hacka koriandern.
  • Koka upp buljongen med sojan.
  • Blanda pepparn, ingefära, vitlök och hälften av salladslöken i en skål.  Blanda ner färsen, ägget och hälften av koriandern. Krydda med salt. Forma färsen till små bollar.
  • Sänk värmen på buljongen och lägg i bollarna Låt sjuda på svag värme ca 8 minuter. Lyft upp frikadellerna och koka sedan nudlarna i buljongen enligt tidsanvisningen på förpackningen.
  • Strimla pak choi och lägg ner den och frikadellerna i buljongen när nudlarna är klara. Garnera med resten av koriandern och salladslöken och servera genast.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards