Direktlänk till inlägg 1 mars 2013

Laxburgare

Av Carina Andersson - 1 mars 2013 19:07

 

Laxburgare


4 portioner


Ingredienser

  • 8   hamburgerbröd
  • 2   tomater
  • 1   kruka krispsallad
  • 600 g laxtärningar
  • 1   ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör eller margarin

Pickles

  • 1   morot
  • 1/2   blomkålshuvud
  • salt
  • 1   rödlök
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2   kruka gräslök

Dressing

  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk senap
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Tina laxen.
  2. Pickles: Skala och skiva moroten. Dela blomkålen i små buketter. Koka grönsakerna i saltat vatten ca 5 minuter. Skala och strimla löken. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig och blanda i de kokta grönsakerna och löken. Låt svalna och blanda med finskuren gräslök. Förvara i kyl fram till servering.
  3. Laxburgare: Mixa laxen till färs i en matberedare tillsammans med ägg. Krydda med salt och peppar.
  4. Forma färsen till 8 burgare. Stek dem i matfettet 4–5 minuter på varje sida.
  5. Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta eventuellt brödet i en torr och het stekpanna. Skiva tomaterna. Lägg ihop en burgare med bröd, laxburgare, dressing, tomater, sallad och pickles.


Tips

Panera burgarna i sesamfrö så får du en krispig och nötig burgare.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards