Direktlänk till inlägg 5 oktober 2014
Minipaj med oliver och soltorkade tomater
12 st
Ingredienser:
Deg
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk örtsalt
125 g smör
1 msk vatten
Fyllning
1 gul lök
olivolja till stekning
2 ägg
1 dl creme fraiche
salt
peppar
1/2 dl kärnfria oliver
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
3 dl riven västerbottenost
Gör så här:
Blanda havregryn,mjöl,örtsalt och smöret i klickar i en skål.Tillsätt vatten och arbeta i hop degen.
Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Hacka löken och fräs den mjuk i olja utan att den tar färg.
Vispa ihop ägg i en skål och rör ner creme fraiche,salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut till en tunn platta på mjölat underlag.
Lägg ut aluminiumformar på en plåt. Använd ett glag i passande storlek för att ta ut små rundlar i degen.Tryck ut dem i formarna och förgrädda skalen i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
Lägg i lök,tomater och oliverna.Häll över äggblandningen och strö över osten.
Grädda minipajerna 10-15 minuter eller tills den fått fin färg.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|