Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

Vildsvinspett med ananassalsa,lime - och fetayoghurt

Av Carina Andersson - 27 juli 2014 18:15

  

Vildsvinspett med ananassalsa,lime - och fetayoghurt


4 portioner



Ingredienser:


600 g vildsvinytterfilé

1 citron,rivet skal

2 vitlöksklyftor

1 dl finhackad prsilja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar


Ananassalsa:

1/2 ananas

1/2 liten rödlök

1/2 röd chili

1/2 grön chili

1/2 lime

1 msk finhackad mynta

1/2 msk hnoung

1 krm salt

1/2 krm svartpeppar


Lime- och fetayoghurt:

150 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 lime

1-2 tsk honung

1 krm salt

1 krm svartpeppar


Tillbehör:

Sallad

Pitabröd


Gör så här:

Vildsvinspetten - Skölj citronen noga i ljumet vatten.Riv citronskalet.

Skala och finhacka vitlöken.Blanda citron,vitlök,persilja,salt och peppar.

Skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar.Blanda köttet med citron- och persiljeblandningen.Låt det ligga och dra sig i kylen minst fem timmar.Tag fram från kylen ca en timme innan det ska grillas.

Trä upp köttet på spett.Grilla runt om ca 10 minuter.


Ananassalsa- Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten.Skär fruktköttet i små kuber.Skala och finhacka löken.Kärna ur och finhacka chilin.

Skölj limen noga i ljummet vatten.Riv skalet och pressa ut saften.Blanda alltsammans.Krydda med mynta,honung,salt och peppar.


Lime- och fetayoghurt- Mixa samman fetaost och yoghurt.Skölj limen noga i ljummet vatten.Riv skalet och blanda medyoghurten.Krydda med honung salt och peppar.


Servera med pitabröd och sallad.


Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards