Direktlänk till inlägg 25 juli 2014

Gratinerad torskfilé med räkor och broccoli

Av Carina Andersson - 25 juli 2014 14:00

  

Gratinerad torskfilé med räkor och broccoli


4 portioner



Ingredienser:

800 g torskfilé

4 dl vatten

1 tsk salt

1 fiskbuljong, alt 1 msk fiskfond

250 g broccoli


Sås:

50 g margarin

4 msk  vetemjöl

ca 4 dl fiskspad

1 dl grädde

2 äggulor

150 g skalade räkor

1 msk pressad citron

Rosépeppar


Tillbehör:

Ris



Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp vatten,salt och fiskbuljong/fond.Sjud filéerna några minuter på svag värme till dess att den vitnat.

Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter.Låt rinna av och lägg dem i en krans på ett smort ugnssäkert fat.

Ta upp fisken och lägg den i mitten av fatet.

Sila fiskspadet.

Smält margarinet och rör ner mjölet.Späd med fiskspad.Koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter.

Tag såsen från värmen och rör ner äggulorna blandade med grädden.Sjud,inte koka,såsen under vispning till dess att den tjocknat.

Blanda ner räkorna och smaksätt med pressad citron.

Häll såsen över fisken och broccolin.

Gratinera i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Servera med ris.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards