Direktlänk till inlägg 27 januari 2013

Rödspätta meunière

Av Carina Andersson - 27 januari 2013 18:42

 

Rödspätta meunière med oliver och pressad potatis


4 Portioner

600 g rödspättafiléer

900 g fast potatis

1 vitlöksklyfta

1/2 purjolök

1 citron

1 kruka salvia

250 g körsbärstomater

1 msk olivolja

1 dl urkärnade svarta oliver

1/2 dl vatten

salt och peppar

ca 5 msk vetemjöl

2 msk smör eller margarin


1.Tina fisken


2.Skala och koka potatisen i saltat vatten


3.Skala och skiva vitlöken tunt.Ansa och finstrimla purjolöken och riv skalet av citronen.Srtimla salviabladen och dela tomaterna i halvor.


4.Hetta upp olivoljan i stekpannan,fräs citronskal,vitlök och purjolök ca 1 minut utan att löken tar färg.Pressa över citronsaften och blanda ner salvia,tomater,oliver och vatten.Låt det bli varmt.


5.Blanda 1 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar och vetemjöl.Vänd fisken i mjölblandningen och stek den i en stekpanna i matfettet.


6.Pressa potatisen och servera den med fisken och skeda över olivskyn.


 


Om ni lagar detta skriv gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte.


Lycka till

Carina

 
 
Therese

Therese

27 januari 2013 20:33

Låter jättegott, men kommer att köpa färsk fisk om jag provar! Kram

http://majvorsmemoarer.wordpress.com

Carina Andersson

27 januari 2013 20:46

Färsk fisk är alltid det bästa
Lycka till
Kram Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<<
Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards