Direktlänk till inlägg 18 september 2022
Mustig älggryta med salsiccia och äpple
4 portioner
Ingredienser:
500 g grytbitar av älg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
2 dl + 3 dl vatten
3 dl torr cider
3 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
3 lageblad
200 g schalottenlök
240 g salsiccia korv
2 äpplen 1/4 kruka timjan
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Skär köttet i grytbitar och bryn det runt om i en het stekpanna med olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt gullök och vitlök och låt steksa med i ca 2 minuter.Strö över vetemjöl och rör runt. Tillsätt 2 dl vatten och låt koka upp. Häll över allt i en gryta.
Häll cider och 3 dl vatten i grytan. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och lagerblad. Låt koka uppoch sedan sjuda under lock i ca 1 1/2 timme.
Skala schalottenlöken. Skär korven i bitar. Bryn lök och korv i en stekpanna med lite olivolja tills de fått fin färg. Rör ner lök och korv i grytan och låt koka vidare i 30 min.
Skala och kärna ur äpplena, skär i klyftor. Repa och hacka timjan. Lägg äpple och timjan i grytan och låt koka med i 2-3 minuter.
Servera grytan med potatismos.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|