Direktlänk till inlägg 3 oktober 2022
Kaffe och chokladkaka
Ingredienser:
Botten
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning
1 dl kaffe
125 g smör
3 msk vaniljsocker
Dekoration
florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 22 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen 30–40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt.
5. Dela kakan i två delar. Koka ihop kaffe, smör och vaniljsocker till fyllningen.
6. Skeda över fyllningen på båda bottnarna på sidan där du skurit. Det ska bli riktigt dränkt.
7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig.
8. Dekorera gärna med florsocker.
Fika och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|