Alla inlägg under september 2020
Kycklinggryta med fänkål och sparris
2 portioner
Ingredienser:
½ hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 strimlad medelstor
fänkål 1 msk smör
300 g kycklingfilé i bitar
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
75 g färskost med vitlökssmak
3 kvisttomater
125 g färsk sparris i bitar
salt
svartpeppar
Till servering: Grönsallad
Gör så här:
Fräs all lök och fänkål i smör. Tillsätt kycklingen och stek på medeltemperatur. Häll i fond, grädde och ost. Låt puttra ca 10 min. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset. Lägg tomater och sparris i grytan och sjud i 5 min. Tillsätt salt och peppar. Servera grytan en grönsallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|