Direktlänk till inlägg 6 september 2020
Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparrotssås
2 portioner
Ingredienser:
300 g laxsida
salt och citronpeppar
½ citron
Räk och pepparotscréme:
2 dl créme fraiche
1 msk riven färsk pepparrot
80 g Ishavsrom
2 msk Eidens kaviar
100 g lyxräkor i lag
2 msk finhackad dill
Salt och svartpeppar
Tillbehör: ½ kruka salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min. Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.
Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
Lägg på citronskivorna . Toppa med räk- och pepparrotscrémenöver.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|