Direktlänk till inlägg 20 mars 2018

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrčme och äppelsallad

Av Carina Andersson - 20 mars 2018 19:30

  

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrčme och äppelsallad


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Schalottenlökscrčme:

200 g schalottenlök

smör

1/2 dl vispgrädde

1 1/2 krm salt


Senapsblandning:

1 schalottenlök

1 tsk torkad dragon

2 tsk dijonsenap

1 äggula


300 g vildsvinskotlett

olivolja

salt

svartpeppar


Äppelsallad:

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

1 tsk honung

1 krm salt

svartpeppar

1 äpple

1/2 ask mixsallad



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Tärna potatisen 1x1 cm.Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Schalottenlökscrčme: skiva schalottenlök.Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk.Lägg över i en mixerbehållare.Tillsätt vispgrädde och salt.Mixa till en slät röra med stavmixer.


Senapsblandning: finhacka schalottenlök.Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon.dijonsenap och äggula.


Vildsvinskotlett: tärna kotletten ca 3x3 cm.Stek köttet i en stekpanna med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.Stek 4-5 minuter tills är helt genomstekt.Blanda ner köttet i senapsblandningen.


Äppelsallad: blanda vitvinsvinäger,olivolja,honung,salt och svartpeppar i en skål.Tintärna äpplet.Blanda ner i en skål tillsammans med 1/2 ask mixsallad.


Servera köttet med rostad potatis,schalottenlökscrčme pch äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se