Direktlänk till inlägg 11 januari 2018

Winter sandwich- kalkonlårstek,svamp,brynt lök och timjanyoghurt

Av Carina Andersson - 11 januari 2018 18:30

  

Winter sandwich- kalkonlårstek,svamp,brynt lök och timjanyoghurt


2 portioner


Ingredienser:

300 g kalkonlårstek

1/2 tsk salt

svartpeppar

olja


1 förpackning ciabatta


Timjanaioli:

1/4 kruka timjan

3/4 dl grekisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

1/2 krm salt

svartpeppar


1/2 rödlök

250 g champinjoner

1 vitlöksklyfta

olja

salt

svartpeppar


3/4 ask mixsallad

vitvinsvinäger

salt

svartpeppar


Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.

Krydda kalkonsteken med salt och svartpeppar.Stek runtom i en stekpanna med olja.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen i 25 minuter,tills kalkonen är genomstekt. (innetemp 72 grader )


Tillaga ciabatta enligt anvisning på förpackningen.


Timjanaioli:finhacka timjan.Lägg i en liten skål och blanda med grekisk yoghurt,pressad vitlöksklyfta,salt och svartpeppar.


Skiva rödlök och halvera champinjoner.Finhacka vitlöksklyftan.Fräs allt i en stekpanna med olja 2-3 minuter.Krydda med palt och peppar.


Lägg mixasallad i en skål.Blanda med lite vitvinsvinäger,salt och svartpeppar.


Skär kalkonsteken i tunna skivor och dela brödet på längden.Fördela mixsallad,svampfräs,kalkonstek och timjanaioli på brödehalvorna.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se